Stage adviestool

Waarom een stage over de grens?

EGTS Linieland van Waas en Hulst wil grensoverschrijdende samenwerking bevorderen en waar nodig grensoverschrijdende samenwerking vereenvoudigen. In 2018 groeide uit de grensoverschrijdende jobbeurs het idee dat een eerste grensoverschrijdende werkervaring ook mogelijk moet zijn voor stagiairs (uit het middelbaar en hoger onderwijs).

Grensoverschrijdende stages betekenen voor een grensregio een meerwaarde. Jonge grensbewoners uit de nabije EU-lidstaat willen we kansen bieden om hun horizon te verruimen. Nieuwe werkervaringen en een andere cultuur ontdekken, het kan ook net over de grens. Zeg maar ja dus tegen een grensoverschrijdende stage.

Ja zeker! Tenminste indien je goed geïnformeerd op stage vertrekt. Meestal zijn er slechts kleine aandachtspunten maar voor vergoede/betaalde stages zijn er enkele belangrijke aandachtspunten. Opleidingen en jonge grensstagiairs willen we met deze tool goed informeren.

De stage adviestool doorloopt enkele vragen en op basis hiervan wordt een advies geformuleerd. Je opleiding, het soort stage dat je kiest, je woonplaats,… De tool helpt je obstakels aan te pakken en je ontvangt op basis van jouw situatie een advies. Let’s go!

First Question

Begin opnieuw
Begin opnieuw
Hoe zit het met mijn privacy? Worden mijn gegevens bewaard als ik de tool invul?

Je vult de tool volledig anoniem in. We kunnen niet nagaan wie je bent of waar je exact woont. Blijf je toch nog met vragen achter dan kan je contact opnemen met EGTS Linieland van Waas en Hulst via mail  info@egtslinieland.eu (eventueel later chatmomenten).

We gebruiken dan jouw gegevens om jouw vraag te beantwoorden. In sommige situaties zullen we jouw specifieke vraag doorsturen naar een van onze expertisepartners. Zo zijn we zeker dat jij het meest correcte antwoord krijgt.

Deed jij een stage over de grens? Deel je ervaring!

Grensoverschrijdende stages in cijfers

We zijn erg benieuwd naar wie er zoal kiest voor een stage over de grens. Met een korte vragenlijst brengen we ervaringen in beeld en willen we jongeren in de toekomst nog beter informeren.

Wil je je ervaring delen?

Vul hier anoniem de vragenlijst in.

  • Raadt een stage over de grens aan – 80%
  • Ontving voor de start voldoende informatie over de grensoverschrijdende stage – 68%